Hoe maak je een plan voor het nieuwe seizoen?

Wanneer het motorcross seizoen afgelopen is, waar ga je dan over nadenken want voor je het weet staat het nieuwe seizoen al weer voor de deur.

Ik heb voor jou een aantal vragen opgesteld die je kunnen helpen. Wanneer je een beter beeld krijgt in wat je nodig denkt te hebben kun je daarvoor een plan van aanpak maken. Sponsors werven voor een budget of materialen. Je conditie verbeteren. Als je wil verbeteren, kijk dan kritisch naar de volgende vragen en probeer ze voor jezelf te beantwoorden.

  1. Wat zou je aan jouw motorcross techniek willen verbeteren?
  2. Wil je aan de crossmotor of materialen dingen aanpassen?
  3. Wat heb je financieel nodig voor 2019?
  4. Is jouw fysieke fitheid voldoende of zou je hierin nog willen verbeteren?
  5. Zou een voedingsplan jou kunnen helpen om jouw prestatie te verbeteren? voedingsplan

Heb je voor jezelf duidelijk wat je graag zou willen? Dat is de start van jouw plan voor 2019. Het begint met wat je zou willen. Terwijl je dat aan het bedenken bent krijg je daar misschien wel een bepaald gevoel bij. Probeer dat gevoel te omschrijven. Dat gevoel kan je helpen bij het verwezenlijken van jouw plan. Het is een extra drijfveer. Elke keer dat je terug denkt aan het gevoel krijg je weer de drang om je in te zetten voor het plan. Je weet waarvoor je het doet.

Probeer je plan vorm te geven door te bedenken hoe je het wil gaan bereiken. Dat is voor iedereen anders. Ik zal enkele voorbeelden noemen om het te verduidelijken.

Je wil voor volgend jaar een nieuwe motor, bodyprotector en helm. Daar heb je een budget voor nodig. Zelf heb je bedrag x te besteden maar dit is niet voldoende voor hetgeen wat je zou willen. Je zou een sponsorplan kunnen opstellen waarmee je sponsors kan benaderen voor sponsoring. Nog nooit een sponsorplan gemaakt. Kijk dan eens op internet naar voorbeelden, vraag aan kennissen hoe hun dat aanpakken.

Je wilt volgend jaar jouw motorcross techniek verbeteren en hebt bepaalde punten die je graag zou willen aanpakken. Harder naar de bocht toe rijden en makkelijker door sporen kunnen rijden door de bocht. Bekijk dan eens naar de artikels; Oefening: verleggen van je rempunt en Hoe blijf ik in een spoor in de bocht? Bekijk naar een artikel die je kan helpen, zoek een trainer die je kan helpen en geef aan wat je zou willen leren. Of laat jouw verzoek achter zodat ik er een artikel over kan schrijven. De tips kun je gebruiken bij je trainingen, en ga gericht oefenen. Bedenk hoe je jouw struikelpunt zou kunnen aanpakken.

Misschien wil je voor volgend seizoen beter herstellen en meer energie. Maak dan een voedingsplan. Wat eet en drink je voor, tijdens en na het motorcrossen. Vul je jouw verbruik voldoende aan met de voeding en drank die je neemt? Lees op internet over voeding en sportdranken. Raadpleeg een voedingsdeskundige of vraag advies aan mij.

Dan heb ik nog een vraag aan jou. Welke van de vijf bovenstaande vragen zou jij graag in een volgend artikel uitgewerkt willen zien? Degene met de meeste stemmen werk ik uit in een volgend artikel. Laat hieronder je reactie achter.