Einde van het seizoen in zicht

De laatste wedstrijd(en) van het seizoen komen al in zicht. Een motorcross seizoen is heel mooi maar kan ook vermoeiend zijn. Vooral als je veel wedstrijden rijdt, dan is het bijna elk weekend weg van huis. Hoe zag jouw motorcross jaar eruit?

Heb je veel wedstrijden gereden of misschien wel meer getraind. Vooraf aan een motorcross seizoen stel je een verwachting of doel op, welke je graag wil bereiken. Is dat gelukt naar wens? Ben je tevreden over het resultaat of zou je de volgende keer anders willen doen? Heel veel vragen, maar door kritisch naar jezelf of jouw rijder te kijken, leer je van de dingen die je hebt gedaan. Mijn advies is, neem de tijd om te evalueren of na te denken over het afgelopen seizoen. Vaak blijven we plannen maken en gaan we maar door waar we mee bezig zijn. Wat is de volgende wedstrijd of training, gaan we in de winter ook rijden op de motor, willen we volgend jaar een nieuwe of andere motor. Als je kritisch naar het afgelopen seizoen hebt gekeken, dan kun je vaak ook makkelijker vooruit gaan plannen.

Ik heb een aantal vragen voor je bedacht die je kunnen helpen om het motorcross seizoen te evalueren. En bedenk na elke vraag, zou ik dit volgend seizoen anders willen doen.

  • Is mijn voorbereiding voor het motorcross seizoen voldoende geweest? Fysiek sterk, goede conditie, geen blessures en het materiaal in orde.
  • Is mijn doel of verwachting over het motorcross seizoen uitgekomen? Aantal wedstrijden of trainingen, juiste klasse bij wedstrijden, vooruitgang in rijtechniek, tactiek tijdens wedstrijden etc etc.
  • Wat zou ik voor volgend seizoen willen verbeteren?

Als je weet wat je zou willen veranderen of juist niet, kun je een plan gaan bedenken voor het nieuwe motorcross seizoen. Je mag best ambitieus zijn in wat je graag zou willen. Als dat realistisch is, dan zou ik zeggen “go for it”. Bedenk wat je nodig hebt om het voor elkaar te krijgen en verzamel de mensen om je heen die je daarbij willen helpen.

“Keep on dreaming” 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *