Gas open draaien voor de bocht

In deze instructie video kun je zien dat het mogelijk is om voor de bocht je gas al open te draaien. Dit is niet toepasbaar bij alle bochten maar wel een techniek die je rijsnelheid kan vergroten wanneer je hem onder de knie hebt.

Ik zal eerlijk toegeven. Ik vind het al gas geven voor de bocht ook moeilijk. Daarom heb ik het pas geoefend bij een specifieke bocht. Die bocht leende zich hier goed voor. Het was een goed moment om te oefenen wat ik juist lastig vind.

Wanneer je dit wil gaan oefenen is het belangrijk dat je houding om de crossmotor goed is. Met mijn billen zorg ik ervoor dat er druk is op het achterwiel. Ik leun met mijn bovenlijf naar voren en terwijl ik dat doe is mijn bekken gekanteld. Dit zorgt ervoor dat er druk is op mijn stuur waardoor ik goed kan sturen. Zou ik dat niet doen, dan wil de motor naar buiten toe en kun je niet de lijn rijden die je zelf graag wil.
Met mijn gas zorg ik ervoor dat de motor lichtjes van achter drift. Hierdoor stuurt de motor al automatisch meer de kant op waar ik heen wil. In dit geval stuur ik niet alleen met mijn stuur maar ook met mijn gas. Bekijk het filmpje en je snapt precies wat ik bedoel. Vergeet je ook niet gratis te abonneren op mijn YouTube kanaal.

Wil je meer artikels blijven volgen? Meldt je dan hieronder aan als abonnee. Je ontvangt dan een e-mail wanneer er een nieuw artikel is geplaatst.

Voeg je bij 1.303 andere abonnees

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *