Hoe focus ik alleen op mijn eigen rijden?

Tijdens het crossen ben je niet het enigste op het circuit. Er zijn langzamere, snellere rijders en er staan mensen langs de kant. Je erdoor je focus op je eigen rijden verliezen. Hoe zorg je ervoor dat je goed kunt focussen op jezelf?

 

Tip 1: focus je op het oefenen van de techniek

Wanneer je denkt, er komt dadelijk een snellere rijder voorbij dan ben je niet met jezelf bezig. Focus op jezelf want dan let je minder op de dingen die om je heen gebeuren. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen door je te focussen op het verbeteren van de bochten techniek. Gericht ergens aan werken helpt je om je beter te kunnen richten op hetgeen waar je daadwerkelijk beter van wordt. Hoe sterker jouw focus is, des te minder heb je last van anderen.

 

Tip 2: vertrouwen

Vertrouw er op dat snellere rijders vanzelf voorbij komen als ze sneller zijn. Die vinden wel een weg om jouw heen. Houdt dus ook altijd je eigen rijlijn aan en verander niet op het laatste moment. Zelfs hun kunnen uit hun balans worden gehaald door jou, omdat ze ineens moeten uitwijken.

 

Tip 3: accepteren en doorgaan

Zelfs de beste rijders van de wereld laten zich wel eens beïnvloeden door een ander. Voor hun is dat een mentaal spelletje om elkaar uit balans te krijgen. Schaam je dus niet dat je er last van hebt. Wanneer je afgeleid bent zeg dan tegen jezelf; ja, ik ben afgeleid door een ander maar dat is niet erg. En ga vervolgens weer verder waar je mee bezig was. Blijf er niet in hangen want daar wordt je niet beter van.

 

Heb jij nog aanvullende tips? Plaats hieronder je reactie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *