Moet je iedere training tot het uiterste gaan?

Naast de motortraining, train ik twee keer per week met Ger Boonstra bij HealthCity in Amstelveen. We zitten dan op de fiets en werken een gericht programma af om zoveel mogelijk progressie te boeken.

Ik vind het zelf heel prettig om begeleid te worden. Je bent nooit te oud om te leren en mezelf blijven ontwikkelen vind ik belangrijk. Naast dat Ger de inhoud van de training bepaalt, is er ook altijd ruimte om te sparren over bepaalde onderwerpen. Dit houd mij scherp en zet mij aan om na te denken over de dingen waar we over spreken.

Afgelopen training hadden we het onder andere over, is het nodig om altijd tot het uiterste te gaan? Beide zijn we van mening dat dit niet nodig is. Als je toevallig vandaag een goede dag hebt, gaat het je makkelijk af en kom je niet tot het uiterste. De ene dag is de andere dag niet. Er zijn veel factoren die invloed hebben op de ‘flow’ van jouw dag. Stress, (opkomende) griep, een vorige training, invloed van mensen in je omgeving en mogelijk nog veel meer factoren. Wanneer je een mindere dag hebt met trainen moet je meer je best doen en gaat het wat moeilijker. Je zal dan eerder je maximale grens bereiken.

Het zijn de herhalingen die mede bepalen welke vooruitgang je boekt en niet hoe diep je gaat tijdens iedere training. Iedereen heeft een “batterij” in zijn of haar lichaam. Wanneer je te vaak jouw “batterij” leeg traint, des te moeilijker wordt het om telkens weer helemaal op te laden.

Train je batterij vol en niet leeg!

Hopelijk kun je hier jouw voordeel mee doen. Wil je geen artikel meer missen, abonneer je dan op deze site. Je ontvangt dan een mail wanneer er een nieuw artikel online staat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *