Ontwaken uit de winterslaap

Aankomend weekend is de eerste Grand Prix in Argentinië. Heb jij jouw crossmotor al weer onder het stof uitgehaald? Of misschien heb jij al gereden onder deze koude omstandigheden. Waarom is het eerste begin van het nieuwe seizoen nooit makkelijk en wat kun je doen daaraan doen?

Het begint met een goede voorbereiding. Zoals ze zeggen, een goede voorbereiding is het halve werk. Heb jij er van te voren alles aan gedaan zodat de eerste keren op het circuit een succes kunnen worden? Jouw conditie, je crossmotor en alle andere spullen. Wanneer je van te voren ervoor zorgt dat alles er klaar voor is kun je in alle rust en met vertrouwen naar het circuit gaan. Wanneer je het druk hebt en gehaast naar het circuit toe gaat neem je dat misschien mee de crossmotor op. Daar heb je niks aan dus probeer het voor te zijn. De manier waarop jij naar het circuit gaat is mede bepalend voor hoe die dag gaat lopen.

Jouw eigen instelling bepaald ook hoe je rijdt. Het is koud, het circuit is slecht, er zijn veel rijders op de baan. Dit zijn allemaal dingen die je niet kunt veranderen. Je mag het doen met de omstandigheden die je die dag hebt. Door positief te blijven denken kun je het beste uit jezelf halen. Negatieve gedachten laten de omstandigheden alleen maar slechter lijken. Deze helpen je totaal niet.

Gun jezelf de tijd om op te starten. Jouw lichaam moet weer wennen op de crossmotor en het opstarten vergt tijd. Je kunt niet na een training weer in je oude ritme van vorig jaar zitten. Geef het tijd en blijf je concentreren op jouw eigen training om zo iedere training weer een stapje vooruit te maken. Laat je niet frustreren door je eigen gedachten omdat het nog niet helemaal gaat zoals jij wil. Je kunt je aandacht richten op hetgeen wat je die training wilt bereiken. Dit kan heel uiteenlopend zijn. Misschien wil je het twintig minuten vol kunnen houden in plaats van vijftien. Of je focust jezelf op het vooruit kijken in een spoor zodat je makkelijker door een spoor heen rijdt. Het maakt niet uit wat je kiest als je maar een focus hebt.

Waar leg jij de focus op de volgende training? Ik ben heel benieuwd en zou het leuk vinden als je het mij liet weten.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *