Op de crossmotor

Het is al weer enige tijd dat jullie iets van mij gehoord hebben. Tegenwoordig rij ik zelf nog wel eens voor het plezier. Hier geniet ik enorm van en het levert mij veel nieuwe inzichten op voor nieuwe artikels. Je bent nooit te oud om te leren.

Op bepaalde momenten in je leven zijn er omslagpunten. Veranderingen waardoor je een andere richting op gaat. Dit geldt ook voor mij en daardoor is het de laatste tijd wat rustiger geweest op mijn website. Momenteel sta ik aan de beginfase van mijn zwangerschap. Voor mij betekent dit dat ik minder energie heb en meer rust neem. Tegelijkertijd zijn Paul en ik er ook heel erg blij mee en verheugen we ons op wat er komen gaat.

Tussendoor ben ik nog een paar keer op het crosscircuit geweest om zelf een paar rondjes te rijden. In goed overleg want in dit stadium is het verantwoord om nog op de motor te stappen. Ik kan enorm genieten van de meters die ik op de crossmotor kan maken maar merk tegelijkertijd dat de criticus in mij aanwezig blijft. Ik wil graag het ‘kunstje’ zo goed mogelijk blijven doen, daar haal ik plezier uit.

Waar let ik dan zoal op als ik op de crossmotor rijdt?

  • Waar begin ik met remmen, welke remmen gebruik ik en waar houdt mijn rempunt op?
  • Schakel ik op het juiste moment? Maak mijn motor dus voldoende toeren en behoudt deze nog voldoende trekkracht?
  • Ga ik op de juiste momenten zitten en staan? Zit ik in het midden van de bocht zodat staan, zitten en gas een beweging is?
  • Welke rijlijn kies ik op het circuit? Behoud ik hiermee voldoende snelheid?
  • Doet mijn crossmotor wat ik wil? Staat de vering goed afgesteld zodat ik de motor volledig kan benutten?

Dit zijn enkele dingen waar ik op let als ik op de crossmotor rijd. Er zijn nog veel meer dingen te bedenken maar dit vind ik de belangrijkste. Wanneer ik alle vragen kan afvinken en ze naar mijn mening een dikke voldoende zijn dan kan ik tevreden zijn. Dit proces draait onbewust in mijn hoofd tijdens en na het rijden. Tijdens het rijden ben ik steeds met een onderdeel bezig waarop ik mezelf focus. En na het rijden kijk ik kritisch naar mezelf en accepteer ik de situatie zoals deze al heeft plaats gevonden. Mijn leerscholing is dan, wil ik de volgende keer iets veranderen of verbeteren? Als het antwoord ja is, dan denk ik na over een mogelijke oplossing.

“Denk ik oplossingen en niet in problemen” 

 

Binnenkort zal ik jullie een update geven hoe het staat met mij boek. Tot snel.

 

4 gedachten over “Op de crossmotor

  1. Hee Mariëlle en Paul , proficiat met de zwangerschap. Mooi om te lezen. Heel veel succes samen. Komt vast goed. Groetjes Tonny, Debby, Alyssa en Chrishara van Kessel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *