Summercamps

Ik zie ze nu overal voorbij komen, summercamps. Eigenlijk trainingsweken of dagen motorcross training in de zomervakantie op verschillende locaties. In grote maar ook in kleinere groepen. Ze zijn enorm populair tijdens de zomervakantie omdat gezinnen toch graag op de cross zijn.

Voor de mensen die niet bekend zijn met de “summercamp”, ik zal proberen te vertellen wat mijn ervaring ermee is en welke trend ik zie.

Toen ik nog jong was, dan heb ik het over z’n 20 jaar geleden gingen wij vaak in de zomer naar de trainingsweek in Veendam. We stonden dan een hele week met onze caravan langs het kanaal. Er liepen minimaal vier tot zes trainers rond om alle coureurs te kunnen begeleiden. We deden fysieke training, gingen zwemmen, hadden de hele dag training op het circuit in Veendam, er was naast praktijk ook theorie. En de week sloten we af met een uitreiking en feestavond. Er werd door de club, trainers maar ook de lokale bakker veel energie erin gestoken om het de coureurs en ouders een fijne week te bezorgen. In z’n trainingsweek leerde ik veel. Ik was wel altijd druk en het koste mij moeite om de bulten te springen. Dit is nooit mijn sterkste punt geweest. Maar daarin tegen deed ik het wel altijd netjes volgens de trainers. Het gaf mij zelfvertrouwen z’n week en in mijn jeugdtijd reed ik na de vakantie meestal ook goede resultaten na de vakantie. Ik had veel herhaling nodig en vond het ook leuk om veel op de motor te zitten.

Nu in deze tijd zie je veel meer trainingsweken/dagen. Tegenover toen neemt ook het aantal motorcross trainers toe. Onder de trainers zie ik in de praktijk wel een enorm verschil in kennis en overbrengen van de kennis. Mijn advies is, kijk wat bij jou past en/of kijk naar het circuit waarop getraind. Spreekt het circuit je aan? Er zijn trainingen op harde banen maar ook zand banen. Houdt bij een zware baan er rekening mee dat het bij warm weer ook nog een heel stuk intensiever wordt. De meeste trainers laten je zeker de nodige trainingsmeters maken. Dit is natuurlijk super fijn maar je moet het goed vol kunnen houden. Een foutje als je moe bent komt veel sneller voor.

Trainingsweken en/of dagen kosten al snel €200,- tot €400,-. Bedenk daarom waarom jij zou willen deelnemen. Wil je wat leren? Wil je een leuke week of dagen beleven? Wil je als ouders ook wat te doen hebben? Welke faciliteiten vindt je belangrijk? (toilet, douche, bakker etc) Hoeveel rij uren zou je willen maken? Zou je ook andere activiteiten willen doen? (fysiek, theorie, zwemmen) Verdiep je in wat er is. Op de motorcross websites vindt je meestal de promotie van de trainingsdagen maar ook op de Facebook is veel te vinden.

Dit jaar heb ik niks in de zomerperiode georganiseerd. Op donderdag 27 augustus wordt het RTC programma weer vervolgd bij MC Flevoland. Het is altijd mogelijk om een keer een proefles mee te doen. Nog een prettige zomer en tot de volgende keer.

Wil je op de hoogte blijven van alle laatste artikels? Abonneer je dan hieronder op deze website. Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuw artikel is geplaatst. Volg mij ook op social media voor ander leuk nieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *