Techniek oefening voor kids 1

Er staat weer een nieuwe video online op mijn YouTube kanaal. Deze oefening heb ik op 23 juni gedaan bij de laatste training voor MX kids, speciaal voor 50cc en 65cc. Ik ben fan van de pionnen omdat je zo veel kunt variëren met oefeningen.

In de oefening in de video heb ik een vierkant uitgezet. Hoe meer ervaren de rijder is, des te groter je het vierkant kunt maken. De dames in de video rijden van pion naar pion en hebben de opdracht gekregen om een zijde te gaan staan, het volgende stuk te gaan zitten, daarna weer te staan en weer te gaan zitten. Zo continue. Tijdens de oefening laat ik ze een keer stoppen om wat te vertellen over de houding op de crossmotor.


De rijders die net beginnen hebben vaak meer moeite om veel te gaan staan. Zo wissel je het af, staand rijden en zitten rijden. Deze oefening doe je ongeveer vijf minuten en dan wissel je weer af met een andere oefening. Je zult zien dat het voor kinderen van 5-8 jaar lang genoeg is. Ze hebben niet z’n grote concentratieboog en door veel afwisseling houdt je de kinderen scherp.

Binnenkort volgen nog meer oefeningen die je kunt doen met kinderen. Wil je geen artikel meer missen? Abonneer je dan hieronder op mijn website. Je ontvangt dan een e-mail wanneer er een nieuw artikel is geplaatst. Vergeet je ook niet op mijn YouTube kanaal te abonneren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *