MX MOTORCROSS TRAINING

MAAK KENNIS MET DE TRAINERS

Bekijk wat trainers voor jou kunnen betekenen...

Op deze pagina leggen verschillende motorcross trainers uit wat ze doen en wat ze voor jou kunnen betekenen. Er zijn in Nederland veel verschillende soorten motorcross trainers. Motorcross trainers met een KNMV MT3 of MT2 certificaat. Dit staat gelijk aan niveau 3 en 2 in het reguliere onderwijs in Nederland. Er zijn ook trainers met een MON motorsporttrainer certificaat. Deze is vergelijkbaar met niveau 1 onderwijs. Maar het certificaat zegt niks over hoe een trainers les kan geven. Het is wel een richtlijn hoe geschoold hij of zij is. 

Naast motorcross training zijn er ook andere specialisaties; fysieke training, sportvoeding, mentale training, volgen van workshops etc. 
De trainers zijn verspreid over Nederland en België. Zo kun je kijken welke motorsporttrainer bij jou past. Het hebben van een "klik" is erg belangrijk en zorgt voor betere resultaten en vorderingen. 

Mocht jij als motorcross trainer hier ook bij willen staan, dat kan! Het kost niks. Neem contact met mij op voor meer informatie. 

Mariëlle de Mol

uit Purmerend

Mariëlle is een enthousiaste KNMV MT-3 trainer en verzorgt motorcross-, fysieke trainingen en workshops. Haar ervaring als sportinstructrice neemt ze mee in haar trainingen. Bij MC Flevoland verzorgt ze RTC trainingen (mountainbike-, motorcross training en workshops). De deelnemers hebben de mogelijkheid om de MXGP certificaten MX-A t/m MX-D te behalen. Bij trainingen vindt Mariëlle het belangrijk om iedereen persoonlijke aandacht te geven. Iedereen moet op zijn of haar eigen manier kunnen groeien. 

Daarnaast is ze ook te vinden bij de MXGP Academy voor dames. Vrouwelijke coureurs maken een paar dagen MXGP mee. Ze krijgen training op of langs het GP circuit, de ouders krijgen een workshop en de deelnemers zien hoe het er aan toe gaan tijdens een GP. 

Via e-mail marielle@demol-mxtraining.nl of telefoonnummer 06-28780625 kun je in contact komen met Mariëlle.

Jilles Bakker

uit Nij Beets

Jilles Bakker is een KNMV MT3 trainer met passie voor de motorcross. Naast zijn passie voor de sport is hij ook vakleerkracht Bewegingsonderwijs.  
Je vindt Jilles bij MC Flying Boetoe in Joure. Daar verzorgt hij jeugd- en beginnerstrainingen. De kinderen zijn enthousiast over de regelmatig terugkeerde jeugd trainingen die daar verzorgd worden. Jilles verzorgd deze trainingen samen met Sanne Lamerus, MT2 trainer.  

Tijdens de trainingen is er veel aandacht voor het individu. Daardoor kan iedereen de training afwerken op zijn of haar niveau. Door herhaling van de oefeningen en de juiste tips groeien de rijd(st)ers per ronde. Je ziet hun zelfvertrouwen groeien en dat is mooi om te zien. En dan is het ook weer mogelijk om de oefening wat moeilijker te maken en ze verder uit te dagen.  

 

Mocht je contact op willen nemen met Jilles Bakker, dan kun je dit doen door een e-mail te sturen naar jeugdtrainer@flyingboetoe.nl

Carlos Hulsen

uit Son en Breugel

Carlos Hulsen, 21 jaar is een jonge getalenteerde motorcrosser en motorcross trainer. In 2021 werd hij Nederlands kampioen bij KNMV Cup 250 klasse. Zelf is hij nog een actieve motorcrosser waar menige motorcrosser met bewondering naar zijn rijstijl kijkt. De tips en trucs heeft hij van zijn vader Carlo Hulsen meegekregen.

Vanaf 2020 is hij begonnen met het geven van motorcross training. Dit doet hij samen met zijn vader, andere trainers of zelfstandig. Voor de groepstrainingen geeft hij les door heel Nederland. Circuits waar hij vaak komt zijn Lelystad (MC Flevoland), Utrecht (MC Utrecht), Nunspeet (MC Nunspeet), Geldermalsen (MCC Geldermalsen). Ook is het mogelijk om hem te benaderen voor een privé training op een door jou uitgekozen circuit.

Carlos helpt rijders hun mentale kracht op te bouwen door middel van coaching, positieve begeleiding en het stellen van realistische doelen. Het doel hiervan is om hun mentale kracht te versterken en het beste uit zichzelf te halen. Want mentale ondersteuning van motorcrossrijders is een cruciaal aspect van hun prestaties en succes op het circuit. Naast mentale training geeft hij ook advies over voeding als onderdeel van de algehele training en prestatieverbetering.

In augustus 2023 heeft hij zijn KNMV MT-3 trainers diploma behaald. Naast de motorcross trainers opleiding is hij ook Sport en bewegen trainer/coach niveau 4. Momenteel is hij bezig met de opleiding tot fysiotherapeut.

Mocht je meer willen weten over Carlos Hulsen, dan kun je hem volgen op zijn Instagram account hulsenmxtraining. Je kunt hem bereiken via e-mail carloshulsen1@gmail.com.

Perry Donkers

uit Middelbeers

Perry Donker is zelf vele jaren actief motorcrosser geweest tot nationaal niveau en is een keer Nederlands kampioen geweest. Nu probeert hij al enkele jaren zijn eigen kennis over te brengen op andere motorcrossers. Hij vindt het belangrijk dat eerst de basis goed is om zo verder te kunnen bouwen. Het is van belang dat het contact tussen de rijder en trainer goed is. Dit is een essentiële basis.

Bij MC Oirschot verzorgt Perry het Motorclub Training Club (MTC) programma. Daarnaast is hij regelmatig te vinden op circuit De Landsard in Eindhoven. Het is bij hem ook mogelijk om 1 op 1 begeleiding te boeken. In overleg gaat hij met je naar een motorcross circuit. Buitenlandse trainingen zijn bij hem ook tot de mogelijkheid. Al bij al een allround trainer op de crossbaan.

Hij maakt ook gebruik van het MX-GP Academy programma. Je kunt bij hem de certificaten MX-A en MX-B halen. Vanaf 2024 kun je bij hem ook terecht voor voedingsadvies.

Mocht je nieuwsgierig zijn naar zijn motorcross trainingen en wat hij doet, dan kun je een kijkje nemen op www.donkersmxtraining.nl. Je kunt Perry het beste benaderen via de e-mail info@donkersmxtraining.nl of telefonisch op telefoonnummer 06-43941949.

Martin van Genderen

uit Ridderkerk

Martin van Genderen is de coördinator van het RTC en MTC programma bij MC de Bougie in Arkel. Hij loopt al jaren op de motorcross, zowel op club niveau als op internationaal niveau. Hij is KNMV MT-3 trainer.

Naast de training die hij verzorgd in Arkel is hij ook druk met het uitrollen van het RTC en MTC programma op landelijk niveau voor de KNMV. Dit zijn programma’s gericht op fysieke training, motorcross training en workshops. Eigenlijk het totale plaatje voor de motorsporter. Bij MC de Bougie kun je deelnemen aan het MTC en/of RTC programma. Bij hem kun je ook terecht voor de MXGP certificaten MX-A tot en met MX-E. Hij zorgt er ook samen met andere trainers voor dat de MXGP Academy in het weekend van de FIM WK wedstrijden kan draaien.

Je kunt bij Martin ook terecht voor persoonlijke begeleiding over voeding of mentale training. Hij zorgt ervoor dat je zelfvertrouwen toeneemt en je grenzen gaat verleggen. Dit is onderdeel van het MX-D certificaat. Wanneer er mentale problemen zijn zoals faalangst, wedstrijdstress dan gebruikt hij de methoden die hij geleerd heeft als gediplomeerd HeartMath coach. 

Je kunt bij Martin ook terecht voor persoonlijke begeleiding over voeding of mentale training. Hij zorgt ervoor dat je zelfvertrouwen toeneemt en je grenzen gaat verleggen. Dit is onderdeel van het MX-D certificaat. Wanneer er mentale problemen zijn zoals faalangst, wedstrijdstress dan gebruikt hij de methoden die hij geleerd heeft als gediplomeerd HeartMath coach. Je kunt Martin het beste benaderen via de e-mail info@martinvangenderen.nl.

Jurgen Bijnens

uit Balen (België)

Jurgen Bijens is een fanatieke en toegewijde motorcross trainer uit België. Hij geeft op veel verschillende circuits les en is met name te vinden Eersel, Reusel, Berghem, Arnhem, Veldhoven, Utrecht, Geldermalsen en Emmen. Hij heeft het Belgische trainers diploma initiator in zijn bezit. Hij besteed bij training ook aandacht aan het mentale coaching gedeelte omdat hij het belangrijk vindt dat de rijder zich goed voelt.

Dat begint volgens hem al met ‘een stukje in het hoofd’. Als het daar niet goed zit, dan wordt het erg lastig in de praktijk. Sinds een jaar maakt hij ook fysieke trainingsschema’s voor rijders. Dit doet hij nadat rijders een inspanningsproef hebben afgelegd. Z’n inspanningsproef bestaat uit Vo2 max en lactaat meting. Het is een niet alleen een trainingsschema maar ook opvolgen zodat ze zich opbouwen met trainen. 

Dat begint volgens hem al met ‘een stukje in het hoofd’. Als het daar niet goed zit, dan wordt het erg lastig in de praktijk. Sinds een jaar maakt hij ook fysieke trainingsschema’s voor rijders. Dit doet hij nadat rijders een inspanningsproef hebben afgelegd. Z’n inspanningsproef bestaat uit Vo2 max en lactaat meting. Het is een niet alleen een trainingsschema maar ook opvolgen zodat ze zich opbouwen met trainen. Je kunt Jurgen bereiken via e-mail of via telefoon 0032(0)472/267917. Wil je meer zien over zijn trainingen, kijk dan eens op zijn Facebook pagina.

Michael Das

uit Enschede

Michael Das is een ex EK en Grand Prix rijder die in zijn carrière 6 x Nederlands Kampioen is geworden en tevens eerste Nederlander was die een Duitse SX wist te winnen. Op zijn 21ste is hij destijds al gestopt om zich toe te leggen op een carrière buiten de sport. Mede door zijn dochtertje en de verkoop van het familiebedrijf is hij weer actief in de motorcross. 

 

Michael is gediplomeerd KNMV MT-3 trainer.

Het gehele jaar door zijn er doordeweeks fysieke trainingen in de Gym in Enschede waar hij voor de rijders binnenshuis een sportfysiotherapeut en sportvoedingsconsulent heeft om de rijders bij vragen of problemen bij te staan.

Tevens verzorgt hij voor de KNMV de MTC & RTC trainingen om talenten te scouten en zijn er daarnaast diverse trainingen in binnen en buitenland, zowel voor de beginner die vanaf de start met de juiste techniek willen beginnen en de gevorderden die juist die extra stap willen zetten.

Je kunt via Michael ook je MXGP Certificaten behalen.

Zie voor diverse data de kalender op de website en info op FB/Instagram socials. 

Mail: info@dasmxtraining.com
Website: www.dasmxtraining.com
Facebook: Michael Das
Mobiel/Whatsapp: +491722789807

Willem Jan van Werven

uit Oldebroek

Willem Jan van Werven is een gemotiveerde motorcross trainer, die motorcrossers al jaren helpt om zichzelf te verbeteren. Je kunt hem met name vinden in Heerde, Nunspeet en Rutten. Daar verzorgt hij zowel fysieke als motorcross trainingen. De fysieke training vinden plaats in de fitness ruimte bij MSV NOV Heerde. Willem Jan is een gecertificeerde MT-3 trainer.

Bij hem kun je de MX-GP certificaten behalen. Hij probeert de rijder vanuit zijn eigen kracht te laten ontwikkelen en grenzen te verleggen. Wanneer een rijder zijn eigen grenzen kent, kan hij ze ook verleggen. 

Wil jij in contact komen met Willem Jan? Je kunt hem een e-mail naar info@preformance.nl of opbellen op telefoonnummer 06-18942136.

Gert-Jan Assink

uit Aalten

Gert-Jan Assink van Assink MX training en service, biedt zoals de naam al weergeeft trainingen en service voor de motorsportliefhebber. Gert-Jan organiseert al meer als 10 jaar lang diverse evenementen en trainingen waarbij diverse aspecten van de motorcross aanbod komen. Zelf is Gert-Jan sinds 1995 actief motorcrosser. In 2010 besloot hij zijn eigen kennis te gaan delen met andere motorcrossers. Hij is gediplomeerd KNMV MT-3 trainer.

Tijdens de training ligt de focus op de rijder, Iedere rijder krijgt persoonlijke aandacht om zich beter te ontwikkelen tijdens de trainingen. Assink Mx Training & Service bied verschillende trainingen aan in zowel Nederland als het buitenland en verleend service op gebied van onderdelen.

 

Je kunt Gert-Jan bereiken via e-mail info@assinkmx.nl of telefonisch op 06-12212806. Mocht je meer willen bekijken over wat hij allemaal doet, neem dan een kijkje op zijn website

Frank Rottier

uit Wemeldinge

Frank verzorgt motorcross trainingen in West Brabant en Zeeland. Je ziet hem ook regelmatig bij MC de Sproeier in Wemeldinge. Frank probeert al je vragen te beantwoorden zodat jij een beter motorcrosser kunt worden. Mocht je het eng vinden of ben je zenuwachtig, dan stelt Frank je op jouw gemak. Hij is een trainer die naar je kijkt, luistert en op een gecontroleerde manier beter laat worden. Je kunt hem bij RTC trainingen in Axel tegen komen.

Voor groepslessen maar ook voor persoonlijke/privé training kun je bij Frank terecht. Hij heeft het MT2 diploma van de KNMV in zijn bezit en bij hem kun je het MX-A t/m MX-C certificaat behalen.

 Mocht je in contact willen komen met Frank dan kun je mailen naar frankrottier@hotmail.com of ‘s avonds bellen naar 06-50542373.

Kevin van Geldorp

uit Lommel

Kevin is zelf actief motorcrosser en rijdt bij de Inters VLM in België. In 2021 heeft hij de titel bij de BMB inters 500 behaald en in het verleden heeft hij EMX300 gereden. Naast zijn eigen carrière geeft hij motorcross training in de regio Eindhoven en België. Volgens deze bloso trainer (certificaat in België) begint motorcrossen met zelfvertrouwen hebben in hetgeen wat je doet. Vanuit daar ga je samen stap voor stap grenzen verleggen. Hij helpt je op een veilige manier beter worden in het motorcrossen. In de schoolvakantie organiseert hij trainingskampen.

Naast motorcross training kan hij je ook advies geven over kracht oefeningen, loop- en fietstraining. Kevin is leergierig want in de toekomst wil hij je ook advies over voeding kunnen geven.

Mocht je in contact willen komen met Kevin kun je een e-mail sturen naar promx-stage67@hotmail.com of hem telefonisch benaderen via 0031 615627764.