MX MOTORCROSS TRAINING

MAAK KENNIS MET DE TRAINERS

Bekijk wat trainers voor jou kunnen betekenen...

Op deze pagina leggen verschillende motorcross trainers uit wat ze doen en wat ze voor jou kunnen betekenen. Er zijn in Nederland veel verschillende soorten motorcross trainers. Motorcross trainers met een KNMV MT3 of MT2 certificaat. Dit staat gelijk aan niveau 3 en 2 in het reguliere onderwijs in Nederland. Er zijn ook trainers met een MON motorsporttrainer certificaat. Deze is vergelijkbaar met niveau 1 onderwijs. Maar het certificaat zegt niks over hoe een trainers les kan geven. Het is wel een richtlijn hoe geschoold hij of zij is. 

Naast motorcross training zijn er ook andere specialisaties; fysieke training, sportvoeding, mentale training, volgen van workshops etc. 
De trainers zijn verspreid over Nederland en België. Zo kun je kijken welke motorsporttrainer bij jou past. Het hebben van een "klik" is erg belangrijk en zorgt voor betere resultaten en vorderingen. 

Mocht jij als motorcross trainer hier ook bij willen staan, dat kan! Het kost niks. Neem contact met mij op voor meer informatie. 

Mariëlle de Mol

uit Purmerend

Mariëlle is een enthousiaste KNMV MT-3 trainer en verzorgt motorcross-, fysieke trainingen en workshops. Haar ervaring als sportinstructrice neemt ze mee in haar trainingen. Bij MC Flevoland verzorgt ze RTC trainingen (mountainbike-, motorcross training en workshops). De deelnemers hebben de mogelijkheid om de MXGP certificaten MX-A t/m MX-D te behalen. Bij trainingen vindt Mariëlle het belangrijk om iedereen persoonlijke aandacht te geven. Iedereen moet op zijn of haar eigen manier kunnen groeien. 

Daarnaast is ze ook te vinden bij de MXGP Academy voor dames. Vrouwelijke coureurs maken een paar dagen MXGP mee. Ze krijgen training op of langs het GP circuit, de ouders krijgen een workshop en de deelnemers zien hoe het er aan toe gaan tijdens een GP. Via e-mail marielle@demol-mxtraining.nl of telefoonnummer 06-28780625 kun je in contact komen met Mariëlle.

Martin van Genderen

uit Ridderkerk

Martin van Genderen is de coördinator van het RTC en MTC programma bij MC de Bougie in Arkel. Hij loopt al jaren op de motorcross, zowel op club niveau als op internationaal niveau. Hij is KNMV MT-3 trainer.
Naast de training die hij verzorgd in Arkel is hij ook druk met het uitrollen van het RTC en MTC programma op landelijk niveau voor de KNMV. Dit zijn programma’s gericht op fysieke training, motorcross training en workshops. Eigenlijk het totale plaatje voor de motorsporter. Bij MC de Bougie kun je deelnemen aan het MTC en/of RTC progamma. Bij hem kun je ook terecht voor de MXGP certificaten MX-A tot en met MX-E. Hij zorgt er ook samen met andere trainers voor dat de MXGP Academy in het weekend van de FIM WK wedstrijden kan draaien.

Je kunt bij Martin ook terecht voor persoonlijke begeleiding over voeding of mentale training. Hij zorgt ervoor dat je zelfvertrouwen toeneemt en je grenzen gaat verleggen. Dit is onderdeel van het MX-D certificaat. Wanneer er mentale problemen zijn zoals faalangst, wedstrijdstress dan gebruikt hij de methoden die hij geleerd heeft als gediplomeerd HeartMath coach. Je kunt Martin het beste benaderen via de e-mail info@martinvangenderen.nl.

Jurgen Bijnens

uit Balen (België)

Jurgen Bijens is een fanatieke en toegewijde motorcross trainer uit België. Hij geeft op veel verschillende circuits les en is met name te vinden Eersel, Reusel, Berghem, Arnhem, Veldhoven, Utrecht, Geldermalsen en Emmen. Hij heeft het Belgische trainers diploma initiator in zijn bezit. Hij besteed bij training ook aandacht aan het mentale coaching gedeelte omdat hij het belangrijk vindt dat de rijder zich goed voelt.

Dat begint volgens hem al met ‘een stukje in het hoofd’. Als het daar niet goed zit, dan wordt het erg lastig in de praktijk. Sinds een jaar maakt hij ook fysieke trainingsschema’s voor rijders. Dit doet hij nadat rijders een inspanningsproef hebben afgelegd. Z’n inspanningsproef bestaat uit Vo2 max en lactaat meting. Het is een niet alleen een trainingsschema maar ook opvolgen zodat ze zich opbouwen met trainen. Je kunt Jurgen bereiken via e-mail of via telefoon 0032(0)472/267917. Wil je meer zien over zijn trainingen, kijk dan eens op zijn Facebook pagina.

Michael Das

uit Enschede

Michael Das is een ex EK en Grand Prix rijder die in zijn carrière 6 voudig Nederlands Kampioen is geworden. Op zijn 21ste is hij destijds al gestopt om zich toe te leggen op een carrière buiten de sport. Mede door zijn dochtertje is hij weer actief in de motorcross en heeft hij nu meer tijd. Hij heeft bij de KNMV zijn MT-2 trainers diploma behaald en is nu actief in het geven van motortraining, fysieke training en voorziet rijders ook evt. van voedingstips. Het hele jaar door geeft hij fysieke training in een gymzaal in Enschede. Dit is voor alle leeftijden toegankelijk en er wordt in verschillende groepen getraind.

Met elk rij niveau kun je bij hem terecht. Zijn visie is dat alles valt en staat met de basis, die moet goed zijn zodat je vanuit daar verder kunt werken aan het opbouwen van de motorcross technieken en het vertrouwen, daarna komt de snelheid. De motorcross trainingen geeft hij op verschillende circuits in binnen en buitenland. In samenwerking met de H.A.M.C. in St. Isidorushoeve verzorgt hij de RTC en MTC trainingen van de KNMV. Je kunt via Michael ook jouw MXGP-certificaat behalen. Je kunt hem bereiken via e-mail michaeldas@hotmail.com of Mobiel/Whatsapp: +491722789807.

Willem Jan van Werven

uit Oldebroek

Willem Jan van Werven is een gemotiveerde motorcross trainer, die motorcrossers al jaren helpt om zichzelf te verbeteren. Je kunt hem met name vinden in Heerde, Nunspeet en Rutten. Daar verzorgt hij zowel fysieke als motorcross trainingen. De fysieke training vinden plaats in de fitness ruimte bij MSV NOV Heerde. Willem Jan is een gecertificeerde MT-3 trainer.

Bij hem kun je de MX-GP certificaten behalen. Hij probeert de rijder vanuit zijn eigen kracht te laten ontwikkelen en grenzen te verleggen. Wanneer een rijder zijn eigen grenzen kent, kan hij ze ook verleggen. Wil jij in contact komen met Willem Jan? Je kunt hem een e-mail naar info@preformance.nl of opbellen op telefoonnummer 06-18942136.

Gert-Jan Assink

uit Aalten

Gert-Jan Assink van Assink MX training en service, biedt zoals de naam al weergeeft trainingen en service voor de motorsportliefhebber. Gert-Jan organiseert al meer als 10 jaar lang diverse evenementen en trainingen waarbij diverse aspecten van de motorcross aanbod komen. Zelf is Gert-Jan sinds 1995 actief motorcrosser. In 2010 besloot hij zijn eigen kennis te gaan delen met andere motorcrossers. Hij is gediplomeerd KNMV MT-3 trainer.

Tijdens de training ligt de focus op de rijder, Iedere rijder krijgt persoonlijke aandacht om zich beter te ontwikkelen tijdens de trainingen. Assink Mx Training & Service bied verschillende trainingen aan in zowel Nederland als het buitenland en verleend service op gebied van onderdelen.

Je kunt Gert-Jan bereiken via e-mail info@assinkmx.nl of telefonisch op 06-12212806. Mocht je meer willen bekijken over wat hij allemaal doet, neem dan een kijkje op zijn website

Frank Rottier

uit Wemeldinge

Frank verzorgt motorcross trainingen in West Brabant en Zeeland. Je ziet hem ook regelmatig bij MC de Sproeier in Wemeldinge. Frank probeert al je vragen te beantwoorden zodat jij een beter motorcrosser kunt worden. Mocht je het eng vinden of ben je zenuwachtig, dan stelt Frank je op jouw gemak. Hij is een trainer die naar je kijkt, luistert en op een gecontroleerde manier beter laat worden. Je kunt hem bij RTC trainingen in Axel tegen komen.

Voor groepslessen maar ook voor persoonlijke/privé training kun je bij Frank terecht. Hij heeft het MT2 diploma van de KNMV in zijn bezit en bij hem kun je het MX-A t/m MX-C certificaat behalen. Mocht je in contact willen komen met Frank dan kun je mailen naar frankrottier@hotmail.com of ‘s avonds bellen naar 06-50542373.

Kevin van Geldorp

uit Lommel

Kevin is zelf actief motorcrosser en rijdt bij de Inters VLM in België. In 2021 heeft hij de titel bij de BMB inters 500 behaald en in het verleden heeft hij EMX300 gereden. Naast zijn eigen carrière geeft hij motorcross training in de regio Eindhoven en België. Volgens deze bloso trainer (certificaat in België) begint motorcrossen met zelfvertrouwen hebben in hetgeen wat je doet. Vanuit daar ga je samen stap voor stap grenzen verleggen. Hij helpt je op een veilige manier beter worden in het motorcrossen. In de schoolvakantie organiseert hij trainingskampen.

Naast motorcross training kan hij je ook advies geven over kracht oefeningen, loop- en fietstraining. Kevin is leergierig want in de toekomst wil hij je ook advies over voeding kunnen geven. Mocht je in contact willen komen met Kevin kun je een e-mail sturen naar promx-stage67@hotmail.com of hem telefonisch benaderen via 0031 615627764.