Twee weken op een rij tweede

Foto: Freddie Driezes Fotografie

Twee weken op en rij waren er UMX wedstrijden. Op zondag 12 september bij MC Hamac in Harfsen en afgelopen zaterdag bij Ons Genoegen in Markelo. Twee weken op een rij wist ik het podium te behalen. Lees verder voor verslagen van de wedstrijden. Er zijn ook twee filmpjes gemaakt van de wedstrijden. Leuk om te bekijken.

Voor de wedstrijd in Harfsen was ik gebrand om lekker te rijden. Ik had er zin in. Op de Kawasaki gaat het steeds beter en de motor past goed bij mij. Dit dankzij Paul, hij heeft hem goed op mij afgestemd. Super fijn dat hij mee denkt en achter mij staat met het rijden.

In de tijdtraining zette ik een tweede tijd neer. Het verschil met de eerste dame was een stuk minder groot dan de vorige keer. Dit gaf vertrouwen voor de eerste manche. Bij het hek was ik iets te laat weg maar wist goed door te drukken. Ik begon als tweede aan de manche en wist de hele manche in het wiel te blijven bij Britt Siemerink. In de laatste ronde had ik geluk met achterblijvers waardoor ik Britt wist te passeren. Ik wist de manche winnend af te sluiten. Het YouTube filmpje hieronder, dat zijn beelden van de eerste manche.

De tweede manche was ik super weg bij het hek alleen liet mij verassen in de eerste bocht. Dit was een stomme fout van mezelf, ik ging van het gas af waardoor er ruimte was om binnendoor te komen. Ik was even onder de indruk en begon als derde aan de wedstrijd. Het duurde te lang voordat ik de tweede dame, Sweers voorbij was. De eerst dame was al weg. Mijn tijden waren goed en wist als tweede te finishen. Ik heb lekker gereden en ben blij met hoe het rijden nu gaat.

Afgelopen zaterdag was de vierde UMX wedstrijd voor de dames. Dit maal in Markelo bij Ons Genoegen. Ik kon mij het circuit niet meer herinneren. Ik heb de training en tijdtraining zoveel mogelijk benut om het circuit in mij op te nemen. Ondanks dat ik aan het wennen was aan de baan, wist ik een tweede tijd neer te zetten. De snelste dame was duidelijk sneller dit maal. Het doel was, lekker rijden.

De eerste manche wist ik kopstart te pakken. Na een ronde kwam Britt Siemerink mij voorbij. Het rijden ging gespannen. Later in de wedstrijd ging het beter. Ik finishte op een tweede plek. Tussen de manches goed het circuit bekeken. Er kwamen flinke knippen in. De tweede manche dook ik als tweede de bocht in. Het rijden ging een stuk beter en het verschil met de kopdame was kleiner. Weer een tweede plek. Dit was niet de baan waar ik in uit blonk. Ik heb er wel veel van geleerd. Het YouTube filmpje is van de tweede manche. Ook in het filmpje zie ik punten waar ik het laat liggen. Dit is fijn om terug te zien zodat ik er voor de volgende training wat mee kan doen, aan kan werken.

De volgende UMX wedstrijd is aankomend zondag in Borculo. Nog twee UMX wedstrijden te gaan. Ik sta nu aan de leiding in het UMX kampioenschap.

Vergeet je niet te abonneren op mijn YouTube kanaal. Je vindt daar video’s van trainingen en wedstrijden maar ook filmpjes die jou kunnen helpen om een betere motorcrosser te worden.

Wil je op de hoogte blijven van al het laatste nieuws? Abonneer je dan hieronder. Je ontvangt dan een e-mail wanneer er een nieuw artikel is geplaatst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *