Tweede podium plek bij UMX wedstrijd in Halle

Op zaterdag 10 juli was de eerste UMX wedstrijd voor de dames in 2021. Ik had mezelf goed voorbereid en ik had er zin in. Ik vond het wel spannend, na lange tijd weer een wedstrijd te rijden. Het was goed gegaan en ik had mezelf ‘onnodig’ druk gemaakt.

Halmac had het circuit er super bij liggen. In de ochtend hadden we een training en tijdtraining van 15 minuten. In het begin ging het rijden wat stijf maar toch geprobeerd een snelle ronde te rijden. Ik zette de tweede tijd neer. Lotte van Drunen reed ook mee, ter voorbereiding op de ONK wedstrijd van zondag. Zij was te snel voor mij maar de andere dames volgden op de voet.

De eerste manche ging ik als tweede de eerste bocht in. Mijn reactie bij het hek was iets te laat maar ik drukte wel goed door. Lotte van Drunen was er meteen van door. Angela Lageman bleef mij op een kleine afstand volgen. Ik moest het tempo hoog houden. De bochten liepen niet soepel en ik reed nog steeds stijf. Dit is niet wat ik kan daarom de tweede manche geprobeerd meer ontspannen te rijden. Voor de tweede manche wist ik de knop om te zetten. Ik was niet meer zo ontspannen. Ik pakte de tweede manche de kopstart. Lotte kwam mij voorbij en Angela bleef mij weer volgen. Het rijden ging voor mijn gevoel beter. De bochten liepen beter en ik had een beter gevoel over het rijden. Ik wist wederom weer als tweede te finishen.

De eerste wedstrijd afgesloten met een tweede podiumplek. Tevreden met mijn resultaat en op naar de volgende wedstrijd op 21 augustus in St. Isodurushoeve.

Meer foto’s van de wedstrijd vindt je op mijn Facebook en Instagram pagina. Wil je op de hoogte blijven van alle resultaten? Abonneer je dan hieronder op mijn website. Je ontvangt dan steeds een e-mail wanneer er een nieuw artikel is geplaatst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *