UMX dames kampioen 2021

We hadden nog twee wedstrijden te gaan voordat de UMX competitie tot een einde liep voor seizoen 2021. Op 26 september in Borculo en afgelopen zaterdag in Holten. Na zes wedstrijden wist ik uiteindelijk met de titel op zak naar huis te keren.

Het was voor mij de eerste keer dat ik in Borculo reed. Het circuit is niet super snel maar wel veel sturen en een paar grote springschansen. De training heb ik zoveel mogelijk benut om het circuit te leren kennen. In de tijdtraining zette ik een derde tijd neer. Het verschil was maar enkele honderdsten met de tweede dame.

In de eerste manche dook ik als tweede de eerste bocht in. Ik probeerde de eerste dame te volgen maar die liep langzaam steeds verder weg. Ik moest het tempo hoog houden want het gat met de derde was niet enorm groot. Ik wist als tweede te finishen. De tweede manche begon ik wederom als tweede aan de manche. Ik deed mijn best maar de snelheid zat er niet in vandaag. Ik wist wel deze manche weer als tweede af te sluiten.

Op 9 oktober reisden we af naar Holten voor de laatste wedstrijd. De voorsprong in het kampioenschap was ruim genoeg. Ik hoefde mij geen zorgen te maken en ik had dit seizoen nog een keer de kans om het beste van mezelf te laten zien. Aan het circuit in Holten heb ik geen goede herinneringen. Lang geleden, op de 125cc Yamaha heb ik daar mijn heup uit de kom gehad. Daar heb ik gelukkig niks aan overgehouden. Deze dag nieuwe kansen.

Het is een machtig mooi circuit om op te rijden maar niet eenvoudig. Hoge snelheid met hoogte verschil en op verschillende plekken weinig grip. De training en tijdtraining was dit keer erg kort. Na vijf ronden werden we afgevlagd. Er werd dus gekeken naar vier volledige ronden. Ik had de derde tijd. Na de training ben ik nog extra bij het circuit gaan kijken want de training was erg kort om alles in je op te nemen.

Er waren deze dag 13 dames. Omdat de organisatie lange tijd stil had gelegen vanwege een ongeval moest er ingekort worden. De dames mochten tegelijk rijden met 39 Veteranen. De dames starten eerst voor het starthek. Waarna bij de Veteranen 15 seconden later het starthek viel. Ik dook de eerste manche als tweede de bocht in. De derde dame zat aan mijn achterwiel. Na enkele ronden begonnen we al rijders te lappen. Het was druk op de baan en je moest enorm alert zijn. Dit was voor mij niet de eerste keer maar ik was enorm voorzichtig. Maureen Sweers kwam mij voorbij en ik moest haar laten gaan. Ik wist als derde te finishen. De tweede manche begon ik de wedstrijd als derde. Ik zat vlak aan het achterwiel van Maureen. Zo bleef het de hele manche. Er ontstond een klein gaatje en dan kwam ik weer dichterbij. Het was een leuke strijd. Ik finishte als derde. In het dag klassement werd ik ook derde maar wist wel de titel binnen te slepen.

Ik kijk terug op een leuk kampioenschap met voldoende competitie. Ik was zeker niet altijd de snelste en moest er mijn uiterste best voor doen. Op deze manier werd ik goed uitgedaagd om net wat meer te doen. Ik reed altijd tussen jonge meiden, dan merk je wel dat ik al een “dagje” ouder ben. Ik heb mij enorm vermaakt op leuke circuits.

Hieronder vindt je nog enkele foto’s van de laatste twee wedstrijden. Wij gaan nog verder brainstormen over wat we volgende jaar precies gaan doen. Tot een volgende keer.

Wil je op de hoogte blijven van al het laatste nieuws? Abonneer je dan hieronder. Je ontvangt dan een e-mail wanneer er een nieuw artikel is geplaatst.

2 gedachten over “UMX dames kampioen 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *