Voorbereiding op het nieuwe seizoen

Foto; renemxpics

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar. Dat het maar een sportief mooi jaar mag worden zonder blessures. Hopelijk heb je oude blessures de rust kunnen geven zodat je met nieuwe energie het nieuwe seizoen kunt ingaan.

In maart beginnen de eerste wedstrijden. Dit zijn nog een kleine drie maanden waarop je jezelf kunt voorbereiden op de eerste wedstrijd. Nu kun je met de eerste wedstrijd het seizoen niet winnen. Het seizoen duurt vaak lang en je moet ervoor zorgen dat je lichaam heel blijft en kan blijven presteren. Wat er ook gebeurd.

In november en december heb ik met regelmaat fysiek getraind om mijn conditie te verbeteren. In de komende maanden zal ik dit blijven doen. Alleen nu wordt er ook op de crossmotor getraind om mijn rij conditie ook op te bouwen.

De foto bij dit artikel is genomen in Berghem op 1 januari 2020. Het voelde goed om het nieuwe jaar te starten met een motortraining. De laatste keer dat ik vorig jaar op de crossmotor zat was tijdens de 4 uurs cross in Texel. Enige tijd geleden dus.

Je lijf moet weer wennen aan de belasting als je gaat motorcrossen. Gun jezelf de tijd om weer wat op te bouwen. Ik wil vaak te snel en dat werkt juist frustrerend. Tijdens de training in Berghem heb ik heerlijk genoten. Ik ben bezig geweest met het proces, om mezelf te verbeteren. Ik heb gebruik gemaakt van de LitPro om mijn ronde tijden te bekijken en mijn techniek te analyseren. Ik zie de LitPro als een ondersteunend middel.

Ben je nieuwsgierig hoe je jouw trainingen kunt opbouwen? Bekijk dan eens het artikel, een plan voor trainingsopbouw.

Wil je op de hoogte blijven van alle laatste artikels? Abonneer je dan hieronder op deze website. Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuw artikel is geplaatst. Volg mij ook op social media voor ander leuk nieuws.

Voeg je bij 1.338 andere abonnees

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *