Vooruit kijken met de crossmotor

MX training Rutten 17 juni 2022

Vooruit kijken terwijl je rijdt met de crossmotor kan je o.a. helpen de juiste rijlijn te nemen, meer te overzien en minder obstakels te hoeven nemen.

In het YouTube filmpje op mijn kanaal staat een filmpje met een oefening die je in de praktijk kunt toepassen. Mits daar ruimte voor is. Ik kan mij voorstellen dat het tijdens een reguliere training niet mogelijk is om dit te doen.

Ga voor een bocht staan of op een springschans, dit zijn goede plekken om naar vooruit te kijken. Wijs naar de kant waarop de rijder je moet passeren. Het gaat niet om de lijn die wordt genomen maar om het vooruit kijken. De rijder komt de bocht uit en kijkt meteen naar het punt waar hij naartoe of langs wil rijden. Op het laatste moment hoeft er niet meer gewezen te worden, dan moet de rijder het al gezien hebben.

Op het moment dat je de bocht uit rijdt kijk je meteen naar het volgende punt. Dit kan zijn een springschans of een volgende bocht. Je rijdt waar je heen kijkt. En dit is echt zo. Kijk je naar een sloot, dan beland je vaak in de sloot.
Het voordeel van goed vooruit kijken is dat je kan overzien wat er komen gaat, misschien is er iemand gevallen of ligt er een knip waar je niet doorheen wil rijden. Het rijden gaat ook een stuk makkelijker wanneer je goed vooruit kijkt bij het motorcrossen.

Let er eens een keer op, kijk je goed vooruit? Succes met motorcrossen!

Wil je geen artikel meer missen? Vergeet je hieronder niet te abonneren op mijn website. Zo ontvang je telkens als er een nieuw artikel is geplaatst een e-mail. Je kunt mij ook volgen op social media.

Voeg je bij 1.303 andere abonnees

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *