Waarom een doel stellen?

Waar werk jij naar toe? Met een doel voor ogen werk je gericht ergens naar toe en is je motivatie beter. Er zijn veel uiteenlopende doelen die je kunt stellen. Wanneer je ergens de focus op legt, zul je merken dat het verbetert.

In mijn eigen carrière stelde ik een doel. Ik nam een cijfer, top 5 in het Womens World Championship. Tijdens mijn training was ik niet bezig met het cijfer maar met het proces. Ik deed mijn best en was kritisch naar mezelf om beter te worden. Om mijn doel te bereiken werden het eigenlijk allemaal kleine elementen waar ik mee bezig was. Het verbeteren van de bochtentechniek, beter afstellen van de vering, een snellere ronde tijd. Door het op te splitsen had ik regelmatig succes. Ik groeide en bleef plezier houden in het motorcrossen. Elke training zag ik het circuit als een uitdaging. Elke week kan een circuit er anders in liggen, het is nooit hetzelfde. Sporen veranderen. Ik probeerde mijn techniek zo goed mogelijk te ontwikkelen. Hierdoor werd ik sneller. En dat is leuk!

Wanneer je een doel niet haalt, kun je teleurgesteld zijn. Zorg daarom dat jouw doel en subdoelen haalbaar zijn want van succes ga je groeien. Je raakt nog gemotiveerder om verder te groeien. Als we het hebben over groeien is plezier een succesfactor. Wanneer je plezier hebt, krijg je meer energie om ergens aan te werken. Het draait uiteindelijk allemaal op je eigen groei.

Wat voor doel kun jij jezelf stellen? Daarover zal het volgende artikel gaan als ik het heb over een doel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *