Wat kan een motorcross trainer voor je betekenen?

Motorcrossen ziet er vanaf de kant altijd makkelijk uit maar in de praktijk is het moeilijker dan het lijkt. Je hoeft niet alles zelf uit te vinden. Een motorcross trainer heeft veel kennis in huis en kan je helpen.

Wat doet een motorcross trainer?

  • Organiseert en/of geeft motorcross training om jouw motorcross techniek te verbeteren
  • Kan advies geven over welke fysieke training aansluit bij het motorcrossen
  • Helpt je met uiteenlopende problemen zoals het circuit, je crossmotor, kleding, bescherming en voeding
  • Een enthousiast motorcross trainer kan ervoor zorgen dat je meer zelfvertrouwen krijgt.

Je hoeft het wiel niet helemaal zelf uit te vinden. De meeste motorcross trainers hebben jaren ervaring in het begeleiden van andere motorcrossers. Motorcrossen kan nog veel leuker worden als je samen aan de slag gaat om een beter motorcrosser te worden. Samen met een motorcross trainer kun je ervoor zorgen dat jouw techniek op de crossmotor verbetert. Wanneer je de crossmotor beter onder controle hebt, zul je ook meer gas durven te geven. Je krijgt complimenten als je weer een stapje vooruit gaat. Niet alleen jouw trainer ziet dat maar ook anderen zullen opmerken dat je vooruit gaat.

In Nederland zijn er veel verschillende motorcross trainers. Er zijn trainers zonder diploma, trainers met een trainersdiploma van Motorsport Organisatie Nederland (MON) of trainers met een diploma Motorsport Trainer niveau 2 of 3 van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging. Het diploma zegt niet alles over de kennis, inzet en professionaliteit van de trainer maar het geeft wel aan dat ze een bepaalde basis kennis hebben. Niveau 2 en 3 is vergelijkbaar met het niveau dat je ook terugziet in het hedendaagse voortgezet onderwijs.

Je kunt hier een overzicht vinden van de gediplomeerde trainers van de KNMV. Op deze site staan een aantal actieve motorcross trainers uit Nederland. Middels een regio en persoonlijk verhaal van de trainer kun je bepalen of de motorcross trainer bij jou past. Mocht je dan nog twijfelen dan mag je altijd met mij contact opnemen voor advies. Hopelijk komen er in de toekomst nog meer actieve motorcross trainers bij te staan. Ben jij een motorcross trainer en wil je daar ook bij staan, neem dan gerust vrijblijvend contact op.

Laten we elkaar zoveel mogelijk helpen om plezier te beleven aan deze prachtige sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *