Wat kun je doen nu de crossbanen dicht zijn?

Het Carona virus houdt iedereen in zijn greep. Alle crossbanen en sportclubs zijn gesloten, alle wedstrijden afgelast en we kunnen niet wachten om te gaan rijden. Maar wat kun je doen om toch fit te blijven?

Je wil toch graag fit blijven, want als alles weer open gaat dan kunnen we weer aan de gang. Er zijn voldoende mogelijkheden om toch fit te blijven.

  • Thuis trainen (oefeningen en cardio als je de mogelijkheid hebt)
  • Hardlopen
  • Mountainbiken
  • Fietsen
  • Skeeleren

Wanneer je buiten gaat sporten, doe dit niet alleen maar samen met een buddy die ook vrij is van klachten.

Motorcrossen is hetgeen wat wij het liefste doen. Conditie- en/of krachttraining is vaak minder leuk om te doen. Maar wat kun je doen om het uitdagender te maken?

  • Doe interval training
  • Zorg voor variatie
  • Train op hartslag

Interval training zorgt ervoor dat je alert moet zijn op waar je mee bezig bent. Je monitort de tijd zodat je op moet letten wanneer het volgende blok begint. Naast de tijd kijk je ook wat je hartslag doet. Je probeert jouw hartslag naar een bepaald niveau te krijgen. Stel je begint te versnellen en je hartslag mag binnen een minuut van 120 naar 160. Je probeert de juiste snelheid te vinden waarmee je hartslag binnen een minuut op hartslag 160 komt. Daarna is het van belang dat je weer herstelt, je hartslag terug laat zakken. Je probeert rustig uit te ademen, soepel te bewegen en zo min mogelijk energie te verspillen. Hiermee laat je jouw hartslag zo snel mogelijk terug zakken. Zoals je ziet ben je continue bezig met het proces. Wanneer je een training op een constant tempo blijft doen raak je op een bepaald moment minder geconcentreerd. Tijdens de training heb je tijd om aan andere dingen te denken. Je focust je eigenlijk niet op de training. Variatie in training wil zeggen elke training iets anders doen. Een andere interval maar dit kan wel een vervolg zijn op hetgeen wat je de training daarvoor hebt gedaan. Wanneer je iedere keer wat anders doet blijf je langer gemotiveerd en blijft het trainen een stuk leuker.

Hopelijk kun je jouw voordeel doen met deze tips. Blijf genieten, en de tijd dat we weer op de crossmotor mogen komt. Probeer je voordeel te doen met deze periode en blijf niet hangen in hetgeen dat niet mag. Have fun en tot de volgende keer.

Wil je op de hoogte blijven van alle laatste artikels? Abonneer je dan hieronder op deze website. Je ontvangt een e-mail wanneer er een nieuw artikel is geplaatst. Volg mij ook op social media voor ander leuk nieuws.

Voeg je bij 1.326 andere abonnees

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *