Wat voor soort training kun je op het circuit doen?

Gericht ergens aan werken, hoe pak je dat aan? Door goed te kijken zie je vaak waar het niet goed gaat of wat je zwakke plek is. Misschien kunnen een van de volgende oefeningen jouw helpen ergens gericht aan te werken.

Wat kun je doen als je op de crossbaan gaat trainen?

Er zijn verschillende soorten trainingen die je kunt toepassen op het circuit.
Wanneer je wedstrijden rijdt kun je een manche nabootsen. Je rijdt dan minimaal de wedstrijdtijd die je normaal ook rijdt. Het zou nog mooier zijn als je altijd 5 minuten langer doet. Wanneer je in een wedstrijd zit, dan heb je nog wat over.

Interval training is er in allerlei verschillende soorten. Wanneer het aantal rondes meer dan vier is, praat je niet meer over interval. Na een aantal rondes aangezet te hebben moet je ervoor zorgen dat je hartslag weer terug zakt. Wanneer je weer op adem bent, zet je weer opnieuw aan. Interval kan in piramide vorm (1,2,3,2,1), willekeurige volgorde, op/af lopend of met een dobbelsteen. Interval training zorgt ervoor dat je kunt aanzetten en verhoogd jouw rijsnelheid. Denk hierbij aan tijdtraining, aanzetten na een val of accelereren bij een start.

Je kunt jezelf ook verbeteren door middel van techniektraining. Hierbij werk je aan een technisch onderdeel. Bochten, springen, houding op de crossmotor, woops, snelheid etc. Een ander technisch en tactisch onderdeel is starten. Wanneer je wedstrijden rijdt wil ik je adviseren elke training de start te oefenen. Als je traint, werk je ook iedere training aan de bochten, een recht stuk en ga zo maar door. Waarom zou je dan niet de start oefenen. Dit is een belangrijk onderdeel als je wedstrijd rijdt.
Even kort alles samengevat;

  • Wedstrijd nabootsen
  • Interval training
  • Techniek training
  • Start training

Op mijn YouTube kanaal zijn ook video’s te vinden over techniek en start training. Wanneer je geen artikel meer wil missen, abonneer je dan op mijn website.

Voeg je bij 1.338 andere abonnees

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *